BOVA ENVIRO+ neemt uw voorjaarsadministratie in handen.

Terug naar overzicht

Als milieucoördinator of milieuverantwoordelijke weet u ongetwijfeld dat er de komende periode weer heel wat milieuverplichtingen op u afkomen. Misschien ontbreekt het u aan tijd om deze kwalitatief te vervullen, terwijl deze verplichtingen toch de nodige aandacht en zorg verdienen? Of bent u er niet helemaal zeker van dat dit correct gebeurt en betaalt u misschien zelfs teveel heffingen?

Nog in het eerste kwartaal van dit nieuwe jaar, dient u immers aan verschillende verplichtingen te voldoen. Zo ondersteunt BOVA ENVIRO+ u graag bij de opmaak van het integraal milieujaarverslag (IMJV) dat voor 15 maart moet worden ingediend. Ook de heffingsaangifte betreffende de lozing van afvalwater (VMM-aangifte) moet op 15 maart ten laatste worden ingediend. Tot slot kan BOVA ENVIRO+ u ook ondersteuning bieden om de aangifte betreffende verpakkingsafval (Val-i-Pac en Fost Plus) voor 28 februari digitaal in te dienen.

NIEUW !!
Vanaf 2016 dient de VMM-aangifte verplicht digitaal te worden ingediend via het nieuwe heffingenloket van de VMM. De noodzakelijke toegangscode tot de webapplicatie wordt u vanaf 18 januari 2016 per brief toegestuurd en ook het heffingenloket zal vanaf die datum worden opengesteld.

Los van deze administratieve zaken die steeds in het voorjaar moeten opgemaakt worden, zijn er nog tal van wettelijk verplichte periodieke keuringen, metingen en onderhoudsactiviteiten of administratieve formaliteiten bvb. aangaande afval, GPBV, energie, … die uitgevoerd dienen te worden. Een screening van uw organisatie kan hier uitsluitsel geven over welke verplichtingen voor u van toepassing zijn.

Wenst u meer informatie of een voorstel ter ondersteuning bij deze vragen en onderwerpen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via deze link. Onze ervaren adviseurs of deskundigen
helpen u hier graag verder mee en dit op een persoonlijke en pragmatische manier. Zo blijft uw organisatie in regel met de milieuwetgeving, zonder zorgen en op een efficiënte manier! 

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten