Editie 2019 van boek 'De omgevingsvergunning - Praktische leidraad bij de procedure' is klaar.

Terug naar overzicht

Op 23 februari 2017 werd de omgevingsvergunning ingevoerd en sinds 1 januari 2018 wordt deze in het digitaal Omgevingsloket door alle overheidsdiensten (gemeente, Provincie, Vlaams Gewest) volledig digitaal behandeld.

Daarnaast betekende 1 augustus 2018 ook de integratie van de socio-economische vergunning en de vergunning voor het wijzigen van kleine landschapselementen in de omgevingsvergunning en wordt er gesproken over een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en/of voor het wijzigen van vegetaties.

Deze veranderingen in het vergunningenlandschap hebben ons er dan ook toe aangezet dit praktisch handboek te schrijven. De bedoeling is om al wie zich als (nieuwe of ervaren) milieuverantwoordelijke moet inwerken in de ‘nieuwe’ omgevingsvergunning een praktische leidraad aan te bieden.

 

Het praktijkboek bestaat uit vier delen bestaande uit de bevoegdheden en beleidsdomeinen conform het huidig omgevingsbeleid, de volledige vergunningsprocedure en de omzetting van een milieuvergunning van bepaalde duur in een vergunning van onbepaalde duur, de inhoud en digitalisering van de omgevingsvergunning en een overzicht van de verschillende milieuvoorwaarden die aan bedrijven kunnen worden opgelegd.  

Kortom, dit boek biedt een leidraad voor milieuverantwoordelijken die te maken krijgen met de omgevingsvergunning. De vele voorbeelden en nuttige tips verschaffen het nodige inzicht in deze uitgebreide wetgeving. 

Bestellen kan online via: http://catalogus.uitgeverij.vandenbroele.be/fondscatalogus/103.aspx

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten