Eerste SDG-FORUM in België

Terug naar overzicht

VAN IEDEREEN. VOOR IEDEREEN. DOOR IEDEREEN

Het allereerste Belgische SDG-Forum vindt plaats op dinsdag 23 oktober 2018 in Flagey - Brussel.Het wordt een dag waarin internationale sprekers, debat, interactieve sessies en informatiestands de deelnemers van het globale naar het lokale tot zelfs het heel persoonlijke niveau leiden.

De rode draad bij dit alles luidt ‘SDG’s: van iedereen, voor iedereen en door iedereen’.

Van iedereen

Op 25 september 2015 ondertekenden alle 193 VN-lidstatenin naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. 

Deze bevat zeventien doelstellingen - de Sustainable Development Goals of SDG's - om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te brengen.

Voor iedereen

De SDG's willen de belangrijkste, globale uitdagingen op economisch, sociaal én ecologisch vlak aanpakken. Ze benadrukken daarbij zeer sterk het principe dat niemand achterblijft. Als de doelstellingen niet gerealiseerd worden, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.

Door iedereen

De SDG's zijn vooral een wij-verhaal. Elk individu, elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid op welk niveau dan ook, heeft iets bij te dragen en doet dit liefst samen. De SDG's breken met het hokjesdenken en leiden idealiter tot onverwachte partnerships om gemeenschappelijke bekommernissen uit de wereld te helpen.

Alle informatie over het eerste SDG-Forum in België kan je vinden op www.sdgs.be/nl/sdg-forum

Wil je méér te weten komen over hoe je de SDG's binnen jouw bedrijf kan integreren? Neem vrijblijvend contact op met onze experten ter zake: 09 210 28 60

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten