Vlaamse overheid ondersteunt bouw kleine en middelgrote windturbines.

Terug naar overzicht

BOVA ENVIRO+ helpt u bij de volledige opmaak van uw dossier.

De Vlaamse overheid heeft maatregelen uitgewerkt ter ondersteuning van de bouw van kleine en middelgrote windmolens. De jaarlijkse steun bedraagt 4,2 miljoen euro en wordt toegekend via een biedprocedure: de overheid doet een oproep en de beste ingediende projecten krijgen investeringssteun.

De windturbines waarover sprake, hebben een maximaal vermogen tot 300 kilowatt. Ze vormen voor KMO’s, landbouwbedrijven of ziekenhuizen een uitstekende manier om zelf hun eigen groene stroom te produceren. De steun die Vlaanderen nu biedt, is voor deze organisaties dus een uitstekende gelegenheid om de stap naar
groene energie te zetten.

Indienen rendabel dossier is uiterst belangrijk.

Volgens Vlaams minister van Energie Bart Tommelein zal de ondersteuning op maat van het project gebeuren, waarbij vooral de meest rendabele voorstellen in aanmerking komen voor ondersteuning. 

De jaarlijkse steun bedraagt 4,2 miljoen euro. De eerste toekenningsronde is nog voor dit najaar voorzien.

U zal als aanvrager al voor de investering weten of uw dossier werd goedgekeurd. Zo loopt u geen kans op onaangename verrassingen achteraf. Er komen natuurlijk wél een aantal administratieve en andere zaken kijken bij het indienen van een aanvraag. 

Wij maken uw dossier op.

BOVA ENVIRO+ is een milieustudie-en adviesbureau. Sinds meer dan 20 jaar werken onze specialisten in opdracht van KMO’s, grotere bedrijven én overheden aan concrete oplossingen op het vlak van milieu, bodem en veiligheid. Uw omgeving is onze zorg.
BOVA ENVIRO+ helpt u bij de keuze van de beste locatie van de windturbine rond uw bedrijf en zorgt voor een volledig gepersonaliseerde opmaak van het milieutechnisch én administratief dossier.

Wij werken hiervoor samen met Xant, Belgische leverancier van uiterst performante windturbines met maximale levensduur en minimale onderhoudskost. Xant-turbines werden speciaal ontworpen voor gebruik bij KMO’s, landbouwbedrijven, ziekenhuizen, vakantieparken,...

Meer weten?

Mis de eerste toekenningsronde niet, en vraag nu vrijblijvend meer informatie over hoe je een sterk dossier kan indienen.

Bova Enviro+

Roeselare 051 26 46 00

Oostende 059 24 29 60

Destelbergen 09 210 28 60

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten