Bodemonderzoek & grondverzet

Bodemonderzoeken hebben enerzijds tot doel de risico’s van bodem- en of grondwaterverontreiniging te identificeren en te evalueren. Anderzijds wordt getracht om nieuwe verontreinigingen te vermijden. Bij overdracht of periodieke verplichting van risicogronden en bij stopzetting van onderzoeksplichtige activiteiten heeft u als organisatie een oriënterend bodemonderzoek nodig. Indien op uw terrein een nieuwe verontreiniging wordt vastgesteld of een historische verontreiniging met een duidelijke aanwijzing van een ersntige bedreiging, volgt een beschrijvend bodemonderzoek. Indien er een saneringsnoodzaak wordt vastgesteld, dan is een bodemsaneringsproject en tenlotte sanering nodig.

Technische verslagen dienen in vele gevallen te worden opgemaakt wanneer grondverzet plaatsgrijpt. De regelgeving heeft onder andere tot doel de (kwaliteit van de) grondstromen in kaart te brengen.

BOVA ENVIRO+ biedt u als klant – bedrijf, openbare dienst of particulier, een oplossing op maat en begeleidt u van A tot Z in uw dossier, dit zowel in het Vlaamse, Waalse als in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als bodemsaneringsdeskundige type II, VEB-lid en aangeslotene bij de Grondbank kan BOVA ENVIRO+ hiervoor terugvallen op de expertise van een multidisciplinair team. Hiernaast vindt u het overzicht van onze diensten op bodemvlak.

Klik op de dienst waar u meer informatie over wenst of neem vrijblijvend contact met ons op voor een meer uitgebreide en persoonlijke toelichting. Het BOVA ENVIRO+-team staat tot uw dienst.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten