BOVA ENVIRO+ team aanwezig op GQ2019!

Terug naar overzicht

Het BOVA ENVIRO+ team is van 9 tem 12 september als trotse logo sponsor aanwezig bij de 10de Internationale Conferentie over grondwaterkwaliteit in Luik. De GQ 2019 conferentie brengt vier dagen lang onderzoekers, industrie, regelgevende instanties, aannemers, consultants, planners en watervoorzieningsagentschappen samen om de belangrijke kwesties in verband met de kwaliteit van grondwater aan te pakken.

Verwacht wordt dat de wereldbevolking tussen 1950 en 2050 zal evolueren van 2,5 tot 10 miljard inwoners. De stedelijke bevolking zal naar verwachting toenemen tot twee-derde van dat aantal, waar dat een eeuw geleden nog maar één op drie bedroeg.

Het thema van de conferentie, grondwaterkwaliteit in de overgang tussen landelijke en stedelijke omgevingen, zal zich toespitsen op de noodzaak om de grondwaterkwaliteit in deze groeiende verstedelijkte omgeving te beschermen, te beheren, te herstellen en te onderhouden.  

BOVA ENVIRO+ probeert steeds een vinger aan de pols te houden bij evoluties in onze samenleving die mee een impact hebben op het milieu. We volgen dit van tijdens het voorbereidende wetenschappelijk onderzoek tot en met de begeleiding van de regelgeving. Toen de organisatie van deze belangrijke internationale conferentie ons vroeg of we interesse hadden in een vorm van sponsoring, hebben we niet getwijfeld. Dit is een unieke gelegenheid om verschillende spelers op dit domein samen te brengen met onze eigen milieudeskundigen, en om met hen interessante gesprekken te voeren ”, aldus Geert Bogaert, gedelegeerd bestuurder bij BOVA ENVIRO+.  

De conferentie keert met de editie 2019 in Luik, terug naar Europa. Eerdere GQ-conferenties werden gehouden in Tallinn (Estland) in 1993, Praag (Tsjechische Republiek) in 1995, Tübingen (Duitsland) in 1998, Sheffield (VK) in 2001, Waterloo (Canada) in 2004, Fremantle (Australië) in 2007, Zürich (Zwitserland) in 2010, Gainesville (VS) in 2013 en Shenzhen (China) in 2016.  

Meer informatie over de Internationale Conferentie over grondwaterkwaliteit kan u vinden op : http://www.aimontefiore.org/GQ2019/ https://www.linkedin.com/company/gq2019/  

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten