Verlenging termijn Indienen algemeen preventieplan verpakkingsafval 2013-2016 tot uiterlijk 30 september 2013

Terug naar overzicht

Een algemeen preventieplan dient te worden ingediend door elk bedrijf dat voor minstens 300 ton verpakkingsafval per jaar verpakkingsverantwoordelijk is, alsook door elk bedrijf dat voor minstens 100 ton verpakkingsafval verpakkingsverantwoordelijke A is.

Het preventieplan heeft als belangrijkste doel de aanzet naar preventie van bedrijven te structureren en bedrijven aan te zetten om na te denken over preventie van verpakkingsafval op het moment van de keuze van de type verpakking.

Elk bedrijf dat een algemeen preventieplan moet indienen kan dit doen door:

  • zelf een preventieplan op te stellen en tijdig in te dienen
  • zich aan te sluiten bij een sectoraal preventieplan dat eventueel door zijn beroepsfederatie wordt ingediend.

In het kader van de eindevaluatie van het vorige algemeen preventieplan 2010-2013 en de evaluatie van de plannen die eind september worden ingediend, heeft de IVCIE (interregionale verpakkingscommissie) een nieuwe webapplicatie ontwikkeld. Aangezien deze applicatie niet tijdig is afgerond, krijgt elk bedrijf uitstel tot 30 september 2013 om zijn algemeen preventieplan voor de periode 2013-2016 in te dienen.

Indien u hieromtrent nog vragen heeft, of een plan wil indienen, kan u vrijblijvend contact opnemen met ons via info@enviroplus.be of één van onze kantoren.

Terug naar overzicht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten