Duurzaam ondernemen/MVO

Duurzaam ondernemen of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is niet meer weg te denken bij de overheden en in de (bedrijfs)wereld. Alles draait om de zoektocht naar een evenwicht tussen People, Planet, Partnership, Prosperity en Peace.

De vijf facetten zijn evenwaardig en nodig voor het uitbouwen van duurzame organisaties binnen een duurzame maatschappij. Recente normen als ISO 26000 en de certificeerbare MVO prestatieladder zijn hierbij bruikbare instrumenten. Voor BOVA ENVIRO+ is dit meer dan zomaar een dienstverlening. Hierin onze rol vervullen, maakt deel uit van onze essentie. Zelf zijn wij immer ook lid van THE SHIFT (= Het Belgisch duurzaamheidsnetwerk). Daarnaast neemt BOVA ENVIRO+ deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) en hebben we ons eerste certificaat ontvangen.

Aan de hand van een gedetailleerde en complete doorlichting maken we een sterkte-zwakte analyse van uw duurzaamheidsbeleid, of u nu een bedrijf of een overheidsorganisatie bent. Op basis van deze doorlichting stippelen we samen met u een pad uit dat uniek is voor uw organisatie, met eigen accenten op het vlak van de 5 P’s. 

Zo gewenst, coachen we u tot het succesvol behalen van het certificaat MVO prestatieladder voor uw managementsysteem.

Met BOVA ENVIRO+ kan ook uw bedrijf of organisatie haar rol opnemen in de duurzame maatschappij van morgen. Contacteer ons nu vrijblijvend op 09 21 28 60 of email.

Lees hier een bijdrage van Kaat Allaert over de kansen die duurzaam ondernemen voor de bedrijfswereld biedt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten