Duurzaam ondernemen/MVO

Duurzaam ondernemen of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is niet meer weg te denken uit onze bedrijfswereld. En ook overheden besteden heel wat aandacht aan het principe van duurzame ontwikkeling, het in evenwicht brengen van Noord-Zuid verhoudingen, duurzaam aankopen en de toepassing van de Lokale Agenda 21. Alles draait om de zoektocht naar een evenwicht tussen People, Planet & Profit. De drie facetten zijn evenwaardig en nodig voor het uitbouwen van duurzame organisaties binnen een duurzame maatschappij. Recente normen als ISO 26000 en de certificeerbare MVO prestatieladder zijn hierbij bruikbare instrumenten.

Voor BOVA ENVIRO+ is dit meer dan zomaar een dienstverlening. Hierin onze rol vervullen, maakt deel uit van onze essentie. Zelf zijn wij immer ook lid van THE SHIFT (= ons Belgisch duurzaamheidsnetwerk) 
Aan de hand van een gedetailleerde en complete doorlichting maken we een sterkte-zwakte analyse van uw duurzaamheidsbeleid, of u nu een bedrijf of een overheidsorganisatie bent. Op basis van deze doorlichting stippelen we samen met u een pad uit dat uniek is voor elke organisatie, met eigen accenten op het vlak van de 3 P’s. Zo gewenst, coachen we u tot het succesvol behalen van het certificaat MVO prestatieladder voor uw managementsysteem.

Met BOVA ENVIRO+ kan u genieten van een begeleiding door senior consultants om op een pragmatisch manier invulling te geven aan het duurzaamheidsconcept. Zo kan ook uw organisatie haar rol opnemen in de duurzame maatschappij van morgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Enkele projecten